Uutisia

Kemian alojen yrityksille tarjotaan 6.4.2017 kello 8.30-10.00 webinaari osallistavasta kehittämisestä työpaikoilla. Varaa jo aika kalenteristasi!
Hyvää huomista -hanke keskittyy kuluvana vuonna yritysten tuottavuutta ja työhyvinvointia edistävien hankkeiden tukemiseen. Selvitämme helmikuun aikana yrityskyselyllä yritysten ajankohtaiset kehittämisteemat.
Eija Tapiala-Vanhanen työskentelee lääketehdas Vitabalansilla ja on toiminut yhdeksän vuoden ajan työntekijöiden työsuojeluvaltuutettuna. Konkarilla on työsuojelu siinä määrin selkäytimessä, että ympäristön turvallisuutta ja terveellisyyttä tulee tarkkailtua vapaa-ajallakin.
Onko työpaikallasi onnistuttu turvallisuuden kehittämisessä? Miten paikallisessa oppilaitoksessa on tartuttu turvallisuustyöhön ja -osaamiseen? Hae toiminnalle tunnustusta, ja kannusta myös oppilaitoksia liikkeelle.
Kemianteollisuuden työmarkkinaosapuolet sopivat kilpailukykysopimusneuvotteluissa työhyvinvoinnin ja tuottavuuden kehittämiseen tähtäävän yhteistyön jatkamisesta. Hyvää huomenta – Hyvää huomista -hankkeen nimi tiivistetään muotoon Hyvää huomista. Hankkeen toimenpiteet keskittyvät yritysten kehittämistoiminnan tukemiseen ja kokemusten jakamiseen.
Kemianteollisuuden vastuullisuuswebinaareissa nostetaan esille ajankohtaisia teemoja. Joulukuun webinaarin keskiössä on yrityksissä yhteistyössä tehtävä toiminnan kehittäminen.
Kemianteollisuus jatkaa yhteistyökumppaneidensa kanssa webinaarisarjaa, jossa nostamme esille vastuullisuuden ajankohtaisia teemoja. Tavoitteenamme on herättää uusia ajatuksia ja hakea yhdessä ratkaisuja hyödyntäen muiden kokemuksia sekä käytännön työkaluja.
Vuosi 2017 on Suomen kemianteollisuudelle merkittävä vuosi. Alan yhteinen Responsible Care -vastuullisuusohjelma täyttää silloin 25 vuotta. Responsible Care on kemianteollisuuden yritysten omaehtoinen vastuullisuusohjelma. Ohjelmassa on 25 vuodessa saavutettu merkittäviä tuloksia muun muassa vedenkulutuksen, energiankulutuksen ja tapaturmien vähentämisessä.