Uutisia

Kemianteollisuuden Responsible Care -ohjelma laajeni vuonna 2014, kun työhyvinvointi tuli mukaan mittaristoon. Ohjelmaan liittyi myös uusia yrityksiä. Osittain vuoden 2014 luvut olivat edellisvuotta heikompia.
Keväällä toteutettu yrityskysely kertoi yrityksen kiinnostuksesta työhyvinvointia ja Hyvää huomenta – Hyvää huomista -hanketta kohtaan. Muun muassa ennakoivista työhyvinvoinnin mittareista haluttaisiin lisätietoa
Hyvää huomenta – Hyvää huomista -hankkeen aloitteesta on Työturvallisuuskeskuksen Kemian työalatoimikunnassa valmisteilla itsearviointityökalu, jonka avulla voi arvioida yrityksen tai toimipaikan työhyvinvointitoiminnan tasoa. Työkalu perustuu Iso-Britannian Kemianteollisuuden yhdistyksen (Chemical Industries Association) vastaavaan teokseen.
”Toimialakohtaiset työelämän kehittämishankkeet ovat runko koko työllemme. Uskon, että päämäärämme kasvaa Euroopan parhaaksi vuoteen 2020 mennessä on tavoitettavissa”, työministeri Lauri Ihalainen sanoo.
Työelämä 2020-hanke järjestää yhteistyössä teknologiateollisuuden ja kemianteollisuuden työmarkkinajärjestöjen ja Kokkolan seudun toimijoiden kanssa alueellisen toimintapäivän Keski-Pohjanmaan yrityksille 21.5.2015 Kokkolassa.
Kansainvälistä työturvallisuuspäivää vietetään tiistaina 28.4.2015.
Tutkimukset osoittavat, että sisäisesti motivoitunut henkilöstö pysyy terveenä, toimii tuottavasti ja voi hyvin työssään. Kemianteollisuuden työmarkkinajärjestöjen yhteisessä Hyvää huomenta – Hyvää huomista -hankkeessa tartutaan nyt erityisesti tuotantotyötä tekevien sisäisen motivaation ja työhyvinvoinnin kehittämiseen.
Kemianteollisuudessa kehitetään työhyvinvointia Hyvää huomenta - Hyvää huomista –hankkeessa. Yksi hankkeen pilottiprojekteista keskittyy sisäisen motivaation kehittämiseen kemian alan yrityksissä, erityisesti tuotannollisessa työssä.