Uutisia

Tekes on käynnistänyt Liideri-ohjelman (2012–2018), jonka tavoitteena on yritysten toiminnan uudistaminen. Visiona on, että Suomessa on Euroopan parhaat työpaikat vuonna 2020. Vision toteuttamiseksi tarvitaan liiketoiminnan ja johtamisen kehittämistä sekä kasvun ja uudistumisen uudenlaista organisointia työpaikoilla.
Hyvä historia ei takaa välttämättä hyvää tulevaisuutta. Entisillä eväillä ei yksin pärjätä tulevina vuosina. Kestävyys ja turvallisuus KEMIA kärjessä -seminaarin tarkoituksena on yhteistyössä pohtia, mihin meidän kannattaa tulevaisuudessa suunnata voimavarojamme toimialana, yrityksinä ja asiantuntijoina. Seminaari järjestetään hyvien liikenneyhteyksien päässä Rantasipi Airportissa, Vantaalla keskiviikkona 19.9.2012 klo 9.00-16.00.
Kemianteollisuudessa päästiin työtapaturmissa alle yhdeksän tapaturman miljoonaa työtuntia kohti vuonna 2011. Kahden vuosikymmenen toteutuksensa aikana Responsible Care -ohjelmassa on saatu aikaan merkittäviä tuloksia. Kolmannelle vuosikymmenelleen ohjelma etenee uusilla painotuksilla.
Kemianteollisuuden Hyvää huomenta - Hyvää huomista -hankkeeseen on jo ilmoittautunut kolmekymmentä yritysprojektia. Ilmoittautuminen verkosssa jatkuu vielä 30.11.2011 klo 24.00 asti. Tämänkin jälkeen mukaantulo on mahdollista koko joulukuun ajan.
Hyvää huomenta - Hyvää huomista -yritysprojektivaihe on lähtenyt vauhdilla liikkelle. Mukaan on jo ilmoittautunut lähemmäs kolmekymmentä projektia. Vielä ehtii mukaan. Ilmoittautumisaika jatkuu 30.11.2011 asti.
Hyvinkään seminaari osoitti, kuinka monesta eri kulmasta työhyvinvointia voi tarkastella. Ennen kaikkea se antoi yrityksille ideoita, työkaluja ja tietoa aloittaa omat hyvinvointiprojektinsa.
Yhteensä lähes 150 kemianteollisuuden ammattilaista luottamusmiesorganisaatiosta, työsuojelusta, henkilöstöhallinnosta, esimiehiä ja yritysten johtoa 50 kemianteollisuuden yrityksestä kokoontui puhumaan työhyvinvoinnista, hyvästä työstä.
Kemianteollisuuden työhyvinvointihanke Hyvää huomenta – Hyvää huomista on edennyt vaiheeseen, jossa yritykset lähtevät mukaan työhyvinvoinnin kehittämiseen omilla projekteillaan. Eväitä projekteihin saadaan yhteisessä seminaarissa syyskuun lopulla ja kokemuksia jaetaan hankkeen aikana. Työmarkkinaosapuolet kannustavat alan yrityksiä ja eri työpaikkoja laajasti mukaan toteutukseen. Hankkeen etenemistä voi seurata osoitteessa www.hyvaahuomista.fi