Vuonna 2017 vietetään Responsible Care -ohjelman 25-vuotisjuhlaa.

6.2.2017

Kemianteollisuuden kestävän kehityksen vastuullisuusohjelma Responsible Care on toiminut Suomessa 25 vuotta. Juhlavuoden aikana tehdään kemianteollisuuden ja sen ammattilaisten osaamista ja vastuullisuustyötä sekä sen tuloksia näkyväksi monin tavoin.

Responsible Care on kemianteollisuuden vastuullisuusohjelma, jota on toteutettu Suomessa vuodesta 1992. Kuluvana vuonna vietettävän juhlavuoden teemaksi on valittu vastuulliset valinnat, ja ohjelma näkyy monin tavoin kemianteollisuuden toiminnassa.

Juhlavuoden aikana

  • Tehdään Responsible Care -ohjelmaa tutuksi työpaikoille
  • Julkaistaan juttusarjaa liittyen arjen vastuullisiin valintoihin
  • Jaetaan Kemianteollisuuden turvallisuuspalkinto 27.4.2017
  • Keskustellaan kestävän tulevaisuuden kysymyksistä ja vastuullisuusvalinnoista Chembio-messuilla, SuomiAreenalla sekä erilaisissa paikallisissa tempauksissa

Kemianteollisuus ry koordinoi Responsible Care -ohjelman toteutusta Suomessa. TEAM Teollisuusalojen ammattiliitto ry, Ammattiliitto Pro ry ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry ovat mukana ohjelman seurannassa ja kehittämisessä.

Lisätietoa  Responsible Care 25. juhlavuosi

 

Tuloksellista työtä 25 vuotta

 

Reponsible Care on kemianteollisuuden kansaivälinen vastuullisuusohjelma, jossa on mukana kaikkiaan yli 60 maata ympäri maailmaa. Suomessa ohjelmaan on sitoutunut 95 yritystä, jotka edustavat noin 80 % kemianteollisuuden tuotannosta ja noin 60 % henkilöstöstä Suomessa.

Vuosittain kerättävät tulosindikaattorit kertovat onnistuneesta vastuullisuustyöstä suomalaisissa Responsible Care -ohjelmaan sitoutuneissa yrityksissä.

Tulostietoja kerätään laajasti vastuullisuustyön eri osa-alueilta, kuten turvallisuudesta ja hyvinvoinnista, päästöistä ja resurssitehokkuudesta sekä koulutuksesta, viestinnästä ja johtamisesta.

Tutustu Responsible Care -ohjelmaan

Tutustu ohjelman tuloksiin Ala numeroin