"Työhyvinvointi on kaikkien yhteinen asia"

27.8.2018

Jenni Uljas on ollut mukana Hyvää huomista -hankkeen projektiryhmässä viime vuoden lopulta lähtien, jolloin hän aloitti työt Teollisuusliiton työympäristöasiantuntijana. Vajaassa vuodessa hän on todennut hankkeen tärkeäksi keinoksi edistää työhyvinvointia kemian alan työpaikoilla.

– Työhyvinvointi on kaikkien yhteinen asia, joten työntekijä- ja työnantajajärjestöjen pitää myös kehittää sitä yhdessä, hän sanoo.


Sinänsä työturvallisuus- ja työhyvinvointiasiat puhuttavat alalla kuin alalla, ja myös erilaisia ammattiliittojen ja työnantajaliittojen yhteishankkeita löytyy muiltakin aloilta. Uljas on kuitenkin sitä mieltä, että Hyvää huomista -taustaorganisaatioiden yhteistyö on verraten pitkällä ja toiminta erittäin rakentavaa.


– Ollaan avoimia ja henki on hyvä, hän kuvailee.


Tänä vuonna projektiryhmä on vieraillut lukuisilla työpaikoilla ja käynnit jatkuvat edelleen. Tavoitteena on kerätä hyviä kokemuksia ja markkinoida Hyvää huomista -hankkeessa kehitettyjä työkaluja. Samalla kuunnellaan herkällä korvalla, millaisia tarpeita yrityksillä on ja millaisille työkaluille jatkossa olisi kysyntää.


Yksi esimerkki hankkeen myötä syntyneistä työkaluista on Varhaisen välittämisen opas, joka on juuri käännetty englanniksi. Se esiteltiin keväällä kemian alan sosiaalidialogissa Brysselissä.


– Taustalla tehdään töitä koko ajan ja uusia työkaluja syntyy tasaiseen tahtiin, Uljas kertoo.


Uljaksella on vankka kokemus kemikaaliturvallisuudesta. Hän on koulutukseltaan kemisti ja on työskennellyt aiemmin suunnittelutoimistossa ja koulutuspalveluita tarjoavassa AEL:ssä.


Nykyisessä työssään hän toimii linkkinä Teollisuusliiton työympäristöyksikön ja kemian sektorin välillä. Hän muun muassa neuvoo ja kouluttaa työsuojeluvaltuutettuja, toimii kemikaaliturvallisuusasiantuntijana ja osallistuu kemikaalilainsäädännön valmisteluun. Uljas viihtyy hyvin: työssä yhdistyvät asiantuntijarooli ja jäsenpalvelu ja se on varsin käytännönläheistä verrattuna esimerkiksi tutkimustyöhön.


– Pidän myös kouluttamisesta. Jäsenemme osaavat todella paljon ja on tärkeää antaa heille mahdollisuus jakaa tietoa koulutuksissa. Usein syntyy todella hyviä keskusteluja, hän sanoo.

 

Teollisuusliiton työympäristöasiantuntija Jenni Uljas oli viime kesänä töissä #turvallisuustehtävä-teltalla SuomiAreenan kansalaistorilla. #turvallisuustehtävä oli osa Responsible Care -ohjelman Turvallisuuskumppanuushanketta.
Teollisuusliiton työympäristöasiantuntija Jenni Uljas oli viime kesänä töissä #turvallisuustehtävä-teltalla SuomiAreenan kansalaistorilla. #turvallisuustehtävä oli osa Responsible Care -ohjelman Turvallisuuskumppanuushanketta.