Miten edistää sateenkaari-ihmisten yhdenvertaisuutta työpaikalla?

23.6.2020

Yhdenvertaisessa ja tasa-arvoisessa työyhteisössä huomioidaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeudet. Turvalliseen työpaikkaan on kaikkien kiva mennä. Myös lakiin on kirjattu, ettei ketään saa syrjiä. 

Euroopan perusoikeusviraston tuoreen kyselyn mukaan yhä useammat lesbot, homot, biseksuaalit, transihmiset ja intersukupuoliset (LHBTI) henkilöt ovat avoimempia suuntautumisestaan myös Suomessa, mutta pelon, väkivallan ja syrjinnän kokemukset ovat edelleen yleisiä: 32 prosenttia kertoo joutuneensa häirinnän kohteeksi kyselyä edeltäneen vuoden aikana. Jopa 39 prosenttia vastaajista kertoi välttävänsä kulkemasta käsi kädessä samaa sukupuolta olevan kumppaninsa kanssa. Työpaikalla syrjintää kertoi kokeneensa edellisen vuoden aikana 14 prosenttia vastaajista.

Ammattiliitto Pro julkaisi keskiviikkona 24. kesäkuuta yhteistyössä Tussitaiturien kanssa valmistetun videon "Miten edistää sateenkaari-ihmisten yhdenvertaisuutta työpaikalla?" 

Videon avulla luottamushenkilöiden, esihenkilöiden, tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyöryhmien sekä työsuojelutoimikuntien on helppo lähteä keskustelemaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä työpaikalla. 

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.