Turvallisuuskumppanit SuomiAreenassa

13.8.2018

Olimme helteisessä heinäkuussa Porissa herättelemässä yleisöä miettimään turvallisuusosaamisen merkitystä. Kysyimme: Riittääkö osaaminen kotona ja työpaikoilla? Tapahtuma oli osa Responsible Care -ohjelman Turvallisuuskumppanuushanketta. Hankkeen keskeisimpänä tavoitteena on lisätä yritysten ja oppilaitosten yhteistyötä turvallisuuskulttuurin ja -osaamisen kehittämisessä, jotta oppilaitoksista valmistuisi työelämään ammattilaisia, joiden turvallisuusajattelu ja -osaaminen on huippuluokkaa. SuomiAreenassa toimimme #turvallisuustehtävä-tunnuksella.

SuomiAreenassa olimme johtoajatuksemme mukaisesti laajassa yhteistyössä ja turvallisuusaiheista kisailuamme olikin järjestämässä yhteistyöhankkeemme osapuolten Opetushallituksen, Työturvallisuuskeskuksen, ja Responsible Care -ohjelman taustaorganisaatioiden lisäksi vielä Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes), Stora Enso ja Sosiaali- ja terveysministeriön työ- ja tasa-arvo-osasto. Kisailussa joukkueiden tuli suorittaa erilaisia turvallisuusaiheisia tehtäviä. Valtaosa tehtävistä koski työturvallisuutta, mutta mukaan mahtui myös verkkokauppaostamiseen ja kodin turvallisuuteen liittyviä tehtäviä. Suojavaatetus ja kemikaalien vaaramerkit sekä yleinen turvallisuusajatteluhan toki toimivat sekä kotona että työpaikoilla. Keskustelu kiinnosti laajalti ja yleisössä olikin noin 200 kuulijaa.

Ständillämme oli Stora Ensoa lukuunottamatta samat yhteistyötahot ja käsittelimme erilaisten tehtävien avulla kisailussa esillä olleita teemoja Tukesin verkkokauppaturvallisuutta havainnollistavan onnenpyörän, Työturvallisuuskeskuksen toteuttaman turvallisuushavaintotehtävän ja meidän yhteistyöhankkeemme turvallisuusaiheisen äänestystehtävän avulla, jossa oli päivittäin vaihtuva tehtävä. Väittämät aiheuttivat paljon keskustelua ja varmasti myös siis toimivat ajattelun herättäjänä monelle SuomiAreenan kävijälle. Viikon aikana tehtävässä oli annettu noin 2282 ääntä.

Työhyvinvoinnin lähteenä itselleni erittäin helteisen viikon aikana toimi mahtava yhteishenki ja yhteistyötahot. Tärkeää sisältöä tietenkään unohtamatta.


Jenni Uljas
Työympäristöasiantuntija

Teollisuusliitto