Jussi Nousiainen: Hyvä johtaja on laiska, tyhmä ja hidas

Huonon johtamisen ongelmista puhutaan paljon, mutta harvemmin siitä, mitä se hyvä johtaminen oikeastaan on. Ainakaan se ei ole helppoa. Miten olla samalla vaativa ja välittävä? Miten sanoa ja näyttää kirkkaasti, miksi tätä tehdään? Miten auttaa ihmisiä onnistumaan, ilman että tekee asioita toisten puolesta?

Sain perehtyä valmentavaan johtamiseen työni ohessa. Ymmärsin, että valmentava johtaminen luo parhaimmillaan työssä oppimista, voimaantumista ja itseohjautuvuutta. Samalla ymmärsin että omat valmiuteni valmentavaksi johtajaksi olivat luokkaa orastavat. Jalkapallovalmentajakursseilla tärkein ohje oli, että pallollista ei neuvota. Ongelmanratkaisukykyä ja taitoja opetellaan harjoituksissa, mutta tositilanteessa pelaajan on kyettävä ratkaisemaan tilanteita itse. Olan takana neuvoja jakeleva esihenkilö on kuin kentän laidalla huutava valmentaja, joka estää pelaajaa kehittymään ja nauttimaan pelistä.

Minulta valmentava ote onnistui hyvin futiskentällä, mutta huonommin työpaikalla. Olin liian kerkeä antamaan neuvoja. Halusin auttaa, mutta annoin liian helposti suoria vastauksia kysymyksiin. Se ei auta toista kehittämään omaa ajatteluaan. Se opettaa hakemaan valmiit vastaukset ja samalla jättämään vastuun pomolle. Onneksi huomasin, että harjoittelemalla voi kehittyä ja muuttaa tapojaan.

Kouluttajani, suomalaisen valmentavan johtamisen pioneeri totesi, että hyvä johtaja on tyhmä, laiska ja hidas. Hyvällä tavalla tyhmä johtaja kyselee sen sijaan että tarjoaa valmiita vastauksia. Hyvä kysymys laittaa miettimään ja vie huomion ongelmasta kohti tavoitetta. Hyvänlainen laiskuus voi olla sitä, että johtaja antaa vastuuta, eikä ota heti päätöstä itselleen. Hyvällä tavalla hidas esihenkilö malttaa olla hiljaa ja kuunnella rauhassa, oikeasti. Tämä on itselleni edelleen hankalaa, opin puhumaan ennen kävelemistä ja vartuin ekstroverttejä pursuavissa paikoissa.

Harkitun tyhmä, laiska ja hidas esihenkilö on ylitunnollisen, kiireisen ja kontrollifriikin pomon vastakohta. Hän voi parhaimmillaan tehdä omasta työstään helpompaa samalla kun auttaa tiimiläisiään luottamaan taitoihinsa ja arvostelukykyynsä. Hänen alaisensa ottavat vastuuta ja tietävät saavansa tukea. Heille epäonnistuminen ei ole merkki huonoudesta, vaan siitä että on yritetty jotain kunnollista. Tehdään yhdessä tyhmyydellä, laiskuudella ja hitaudella työelämästä parempi paikka!

Jussi Nousiainen
Akava Worksin tuottaja