Jaksamista syksyyn

17.9.2018

Kesälomat ovat lopuillaan. Suurin osa työntekijöistä on ehtinyt olemaan useamman viikon töissä. Päivät pimenevät pikku hiljaa.

Lokakuussa jälleen siirretään kelloja tunnilla taaksepäin. Jokainen meistä kokee kellojen siirtelyn eri tavalla. Osalle kyse on vain ärsytyksestä, mutta osa voi kokea jopa terveydellisiä haittavaikutuksia. YLEn mukaan turkulaistutkijat ovat todenneet kellojen siirtämisellä olevan vaikutusta infarktiriskiin. Aiemmista tutkimuksista tiedetään, että esimerkiksi vuorotyö ja sirpaleinen unirytmi heikentävät sokeritasapainoa ja nostavat verenpainetta, yhdessä tekijät vaikuttavat elimistön immunologiseen puolustusmekanismiin ja vireystilaan.

Suomalaisten aloitteesta EU Komissio päätti aloittaa valmistelut lainsäädännön muuttamiseksi. Tällä hetkellä komission tavoitteena on, että kelloja siirrettäisiin viimeisen kerran tai jäätäisiin kesäaikaan 27.10.2019. Tätä odotellessa.

Itse vietän kesän veneillen ja rentoutuen merimaisemissa mieheni kanssa. Kauniista merimaisemista on mukava unelmoida sadepäivinä viltin alla. Syksy on useimmille aika aktivoitua ja osallistua erilaisiin rientoihin ja aktiviteetteihin. Torjumme kaamosta moninaisin keinoin herkkuja syömällä, liikkumalla ja ulkoilemalla. Parasta kaikesta on kuitenkin hyvien ystävien seura. Sain aloittaa syksyn kiireet viikonloppureissulla ihanien naisten kera Pietarissa. Voimaannuttavan ystäväreissun jälkeen syksykin näyttää aurinkoisemmalta.

Kevättä kohti…


Taru Reinikainen
Sopimusalavastaava

Ammattiliitto Pro