Taru Reinikainen: Aikasyöpöt ateriat

2.10.2013


Aamulla riennän kiireessä töihin. Päivän kokousputki alkaa kahdeksalta ja sama meno jatkuu koko päivän. Jätän väliin lounaan, siitähän saa hyvää aikaa vastata sähköposteihin. Kokouksissa on tarjolla kahvia ja viinereitä, niitä tulee syötyä nälkään. Kotonakaan en jaksa illalla kokata, helpompi hakea pizza mukaan. Kuulostaako tutulta?

Terveellisen lounasruokailun järjestäminen on työnantajalle hyvä tapa ylläpitää henkilöstön terveyttä ja työssäjaksamista. Rohkaisen työpaikkojen ruokailutoimikuntia miettimään ruokalistan sisältöä yhdessä ruokailijoiden kanssa. Samalla kannattaa kiinnittää huomiota kokoustarjoilujen sisältöön. Omena on viineriä terveellisempi ja monelle myös mieluisampi valinta.

Ruoka- ja kahvitauot ylläpitävät sosiaalista kanssakäymistä työpaikoilla. Työyhteisön ilmapiiri paranee, kun työpaikalla yhdessä vaihdetaan ajatuksia leppoisassa ilmapiirissä. Naurukaan ei ole kielletty ilmiö yhteishengen kohottamiseksi.

Oma mieheni on hyvä esimerkki säännöllisen ruuan saannin tärkeydestä. Jos ruokailujen välillä on enemmän kuin kolme–neljä tuntia väliä, tulee mieheni niin huonotuuliseksi, että ärjyntää ei voida välttää. Päivän ateriat tulisi suunnitella siten, että ne jaksotetaan muutaman tunnin välein. Aterioiden rytmityksellä vireystila pysyy hyvänä koko päivän. Suosittelen muillekin, jos ei muuten, niin perherauhan ylläpitämiseksi.

Taru Reinikainen
sopimusalavastaava
Ammattiliitto Pro