Antti Rinne: Ihminen ei ole kone

22.8.2011

Antti Rinne
Antti Rinne

Huonosti johdettu työyhteisö uuvuttaa nopeasti vahvimmankin yksilön. Jatkuva työskentely oman osaamisen äärirajoilla tuhoaa niin mielen kuin ruumiin tasapainon. Samalla tavalla vaikuttaa myös yksitoikkoinen ja pakkotahtinen työ, jossa vaihtelulle ja itsensä kehittämiselle ei ole sijaa.

Työyhteisö, jossa ihmisten inhimillisiä tarpeita ja rajoja ei oteta huomioon, on usein työntekijöiden pahoinvoinnin lisäksi huonosti kannattava, heikosti tuottavuutta kehittämään kykenevä, suhdanteissa haavoittuva ja omistajien kannalta huonosti taloudellista hyötyä tuottava. 

Hyvä johtaminen, kannustava ja tukeva työyhteisö, kiinnostava ja innostava työn sisältö sekä koko työuran kestävä osaamisen kehittäminen ovat teemoja, joiden ympärille kemianteollisuuden työmarkkinaosapuolet yhdessä rakentavat tämän toimialan menestykselle välttämättömiä polkuja.

On hienoa, että kemianteollisuudessa on havahduttu siihen, että yritysten ja omistajien menestyksen voi toteuttaa vain huolehtimalla siitä, että työntekijät jaksavat. Ihminen ei ole kone.

 

Antti Rinne
Puheenjohtaja, PRO