Timo Leppä: Näkökulman vaihto kannattaa

1.9.2011


"Ja mikä sun homma täällä on?" "Mä vastaan tän porukan hyvinvoinnista!" Tämä vuosikymmenten takainen lyhyt keskustelu jäi lähtemättömästi mieleeni ja on vaikuttanut ajatuksiini ja toimintaani siitä lähtien. Keskustelussa eräs johtaja määritteli uuden toimenkuvansa tavalla, joka en ollut koskaan aikaisemmin kuullut.

Kyse on tietysti johtamisesta. Hyvästä johtamisesta, johon meidän kaikkien esimiesasemassa olevien pitää päivittäin pyrkiä. Työyhteisön hyvinvointi vaikuttaa kannattavuuteen, tehokkuuteen ja asiakastyytyväisyyteen. Siis niihin tavoitteisiin, joita jokainen yritys tavoittelee omassa toiminnassaan. Johtaminen vaikuttaa työilmapiiriin, joka vaikuttaa työtuloksiin. Yhtälö on kiistaton, mutta usein siihen ei kiinnitetä riittävästi huomiota.

Johtaja ei koskaan voi saada muutosta aikaiseksi yksin. Muutos työyhteisössä syntyy aina vuorovaikutuksen tuloksena. Vuorovaikutuksen rakentamiseen tarvitaan koko työyhteisöä, jokaista työntekijää tehtävästä riippumatta. Johtamisella voidaan luoda edellytyksiä työhyvinvoinnin parantamiseen, mutta organisaatioissa toimivat ihmiset määräävät sen kuinka hyvin siinä onnistutaan.

Muutosten toteuttaminen onnistuu yhdessä puhumalla, suunnittelemalla ja toteuttamalla. Työhyvinvoinnin parantaminen on meille kaikille annettu tehtävä ja sen parantaminen on myös meidän kaikkien tehtävissä. Hyvää huomenta - hyvää huomista hanke tarjoaa työkaluja tämän työn tekemiseen yhdessä kemianteollisuuden keskeisten toimijoiden kanssa. Viedään tätä hanketta vauhdikkaasti eteenpäin.

 

Timo Leppä
Toimitusjohtaja
Kemianteollisuus ry