Taru Reinikainen: Lomaillaan

4.6.2015


Osa työntekijöistä on jo lomansa pitänyt tai lomailee parhaillaan, mutta suurimmalla osalla loma on vielä edessä. Loma on palautumisen kannalta ensiarvoisen tärkeää.

Vuosilomasta 24 arkipäivää on sijoitettava lomakaudelle (kesäloma). Kesäloma ja talviloma on lähtökohtaisesti annettava yhdenjaksoisena. Kesälomasta, työnantaja saa jakaa 12 arkipäivää ylittävän osan pidettäväksi yhdessä tai useammassa osassa, jos jakaminen on työn käynnissä pitämiseksi välttämätöntä. Työnantaja ja työntekijä saavat sopia, että työntekijä pitää 12 arkipäivää ylittävän loman osan yhdessä tai useammassa jaksossa. Sovittaessa on myös mahdollista sijoittaa vuosiloma lomakauden ulkopuolelle.

Työterveyslaitoksen mukaan tehokkaan palautumisen edellytyksenä on vähintään kaksi-kolme viikkoa kestävä yhdenjaksoinen lomajakso. Hyvinvointi paranee kahdeksan päivän ajan loman alettua, tämän jälkeen lomalainen jaksaa tehdä mieluisia asioita, joita tarvitaan palautumiseen levon lisäksi. Sähköpostin vilkuilu lomalla on palautumisen vihollinen. Lomalla tulisi sulkea sähköposti sekä puhelin ja keskittyä vain lomailuun.

Työnantaja määrää vuosiloman ajankohdan kuultuaan työntekijää. Kuuleminen tapahtuu useimmilla työpaikoilla siten, että työntekijä merkkaa lomalistaansa toivomansa loman ajankohdan, jonka jälkeen työnantaja ilmoittaa loman ajankohdan. Esimiehet joutuvat välillä suorittamaan aikamoista excel-taulukkoakrobatiaa sovittaessaan työntekijöiden toiveita yhteen.  

Loma-ajankohdat ovat yleisiä kiistan aiheita työpaikoilla. Pienten lasten vanhemmat ymmärrettävästi haluaisivat lomansa heinäkuussa päiväkotien ja koulujen ollessa suljettuina. Ei tule unohtaa, että myös Sinkuilla ja dinkuilla on oikeus pitää lomansa välillä heinäkuussa. Esimiehillä on velvollisuus kohdella työntekijöitä yhdenvertaisesti. Jollei työpaikalla sopua löydy porukan kesken, joutuu esimies välillä käyttämään oikeuttaan määrätä vuosiloman ajankohta.

Prosessiteollisuudessa moni tietää loma-ajankohtansa viisi vuotta eteenpäin, vuorokalenterien perusteella. Tämä koetaan yleensä hyväksi, vaikka tarkoittakin, että loma on välillä touko- tai syyskuussa. Esimiehille tämä on yleensä helpotus, koska jokavuotista lomarumbaa ei tarvitse käydä läpi. Myöskään porukan välillä ei turhia skismoja synny.

Kesätyöntekijät joutuvat puurtamaan yleensä koko kesän ilman lomaa, jotta me muut voimme nauttia tästä oikeudesta. Muistetaan siis ottaa kesätyöntekijät hyvin vastaan työpaikoilla!

 

Rentouttavaa lomaa!

Taru Reinikainen
sopimusalavastaava
Ammattiliitto Pro