Timo Vallittu: Ilmapiiri on jaksamisen avain

25.8.2015


Vuodesta toiseen olemme kuulleet ja käyttäneetkin puheenvuoroja siitä, kuinka henkilöstö on yrityksen merkittävin voimavara, kuinka panostaminen osaamiseen ja laadukkaaseen työskentelyyn on tavoiteltava päämäärä. Liian usein nämä hurskastelulta kuulostavat vakuuttelut osoittautuvatkin sellaisiksi kun säästötoimet kohdistetaan ensimmäiseksi henkilöstöön.

Olen tyytyväinen siitä kehityksestä mikä on tapahtunut Kemianteollisuuden piirissä viimeisen vuosikymmenen aikana, työhyvinvointiin ja ihmisten jaksamiseen on kiinnitetty huomiota merkittävällä tavalla yhteistyötä tiivistämällä sekä järjestöjen kesken että työpaikoilla. Kaikki tämä on tapahtunut normaalina työnä ja osassa yrityksiä siitä on tullut tavanomainen tapa toimia. Tätä yhteistyötä on tarkoituksenmukaista jatkaa ja edelleen kehittää.

Työpaikat Kemianteollisuuden piirissä eivät ole juurikaan vähentyneet viimeisen kymmenen vuoden aikana, vaikka talouden taantuma on kovasti maatamme koetellut, investoinnit ja panostaminen osaamiseen ja henkilöstöön näyttäisi kantavan hedelmää.

Työurien jatkaminen on yksi uusi haaste työelämälle, me tulemme työskentelemään tulevina vuosina kuudenkymmenen kolmen sijasta kahdesta viiteen vuoteen pidempään työssämme. Tämä edellyttää työyhteisöltä entistä suurempaa huomiota siihen että jaksamiseen ja työssä viihtymiseen panostetaan yhdessä ja luodaan edellytykset tälle uudelle tilanteelle.

Lopuksi kiitos kaikille yhteistyökumppaneille näistä vuosikymmenistä, elämä jatkuu ja kaikkea hyvää teille jotka luotte yhdessä parempaa työelämää!

Timo Vallittu

”eläkeukko” 1.9.2015