Harri Männistö: TyKy – ihmisen käyttöjärjestelmän päivitystä

3.10.2011


Yhtiön investoitua tuotantokoneeseen alkaa koneen käyttö, huolto, automaation ohjelmistopäivitykset jne. Kun yhtiö taas ”investoi” ihmiseen, alkaa ihmisen… käyttö. Kuitenkin, investointina ajatellen työntekijän rekrytoiminen on – useimmiten - pitkäaikaisempi ja kalliimpi investointi kuin tuotantokoneiden.

Aika kylmä ja puhtaasti taloudellinen näkökanta. Mutta totuus on, että: ”Osaaja jaksaa paremmin”.  Jaksava osaaja on myös motivoitunut ja tuottaa tulosta paremmin sekä itselleen, että työnantajalleen.

Joku ajattelee: ”Onhan meillä kerran vuodessa TyKy-päivä ja Pikkujoulu. Firma maksaa syömiset ja juomiset”.

”TyKy-päivät” ovat lähinnä kosmeettisia. Pahimmillaan huonontavat työkykyä, varsinkin jos tarjoilut ovat olleet todella hyvät. No, onhan niillä tietty hengennostatus mahdollista. Paitsi, jos toimitusjohtaja tilaisuuden alussa kertoo, että: ”Vielä voimme järjestää tällaisen tilaisuuden. Mutta ensi vuonna joudumme sopeuttamaan tämän yksikön toimintoja”.

Älkää ymmärtäkö väärin. En väheksy liikunnan ja TyKy-toiminnan merkitystä, paitsi vain kerran vuodessa ”TyKy-päivänä” toteutettuna. Mutta toisaalta, voisiko TyKy-lyhenteelle keksiä jonkin uuden näkökulman ”biletyksen” tai liikunnan sijaan, vaikkapa koulutus, tai IT-tapaan: ”käyttöjärjestelmän päivitys”.

Olisikohan ideaa, jos kyselisimme yhtiöömme sopivia, oppisopimuksella toteutettavia ammattitutkintokoulutuksia? Ottaisimme palkkauksen ja työaikojen järjestelyn tukemaan kouluttautumista. TyKy-päivä toteutettaisiin vaikkapa työturvallisuuskorttikoulutuksen muodossa. Koulutusta on monenlaista, joskus se voi olla ”vain” ns. hiljaisen tiedon jakamista. Yhteistä niille kuitenkin on, että ne kasvattavat motivaatiota ja pääomaa. Kynäkin kaipaa teroittamista ja vain toimiva rauta on tuottavaa rautaa… Eikö sitten ihminen?

 

Harri Männistö
Laatuinsinööri
Oy KWH Pipe Ab