Else-Mai Kirvesniemi: Millaista työhyvinvointia Sinä kylvät?

6.6.2016


Kevätkylvöt on tehty ja kohta innokkaat puutarhurit odottelevat palkitsevaa hetkeä, versojen nousua mustasta mullasta. Taimet suojataan huolella alkukesän oikukkailta säiltä ja niitä hoidetaan hellästi runsaan sadon toivossa. Kunpa työyhteisöäkin hoidettaisiin samalla tarmolla ja pieteetillä. Työntekijät viettävät noin puolet valveillaoloajastaan työyhteisössä. Ei ole ihan sama, miten siellä viihdytään ja voidaan.     

Työhyvinvointi ei ole vain työnantajan tai vain työntekijöiden asia. Työyhteisön vointi on nimensä veroisesti kollektiivinen eli meidän kaikkien asia. Jokaisen olisi hyvä kysyä itseltään, millaista hyvinvointia kylvän työpaikalla.

Työhyvinvointiin ei aina tarvita isoja projekteja. Työhyvinvoinnin lisäämisen voi aloittaa helposti oman työpisteen äärestä. Jokainen saa itse päättää

  • miten kohtelee omia työkavereita
  • miten osallistuu työyhteisön toimintaa
  • miten reagoi uusiin, erilaisiin asioihin ja ideoihin
  • miten sallii virheet ja epätäydellisyydet
  • miten arvostaa muita ja itseään.

Törmäsin tässä taannoin työterveyslaitoksen testiin, jossa selvisi, olenko innostaja, haastaja, suunnannäyttäjä, koomikko vai puurtaja työhyvinvointiasioissa. Tee sinäkin testi ja löydä oma roolisi työyhteisön kehittäjänä. Omaa roolia kuten työyhteisöäkin voi kehittää.    

Työkaverini palasi vuodenvaihteessa opintovapaalta ja hän näytti freesiltä. Ihailimme iloa ja pirteyttä, joka suorastaan kupli hänestä. Työkaveri kertoi päättäneensä tuoda joka päivä väriä ja hyvää oloa elämäänsä pienillä asioilla, vaikkapa kauniin puhelinkotelon avulla. Nyt on toukokuu ja hän hymyilee ja kuplii edelleen. Väitän, että hän on lisännyt myös meidän muiden työviihtyvyyttä omilla valinnoillaan. Testiäkin tekemättä on selvää, että työyhteisöstämme löytyy suunnannäyttäjä.  

 

Else-Mai Kirvesniemi
Johtaja, Palvelusektori
Ammattiliitto Pro ry