Jarno Kelo: Eihän töissä tarvitse voida hyvin?

30.11.2011


Höpö höpö – kyllä muuten tarvitsee! Työ ja työn tekeminen eivät ole mikään ihan mitätön juttu. Tutkimuksilla on kyetty osoittamaan, että työllä ja työnteolla on terveyttä edistäviä vaikutuksia – ne, jotka ovat töissä, ovat terveempiä kuin ne, jotka eivät ole. Eikä siinä vielä kaikki, sillä myös työhyvinvointiin sijoittaminen kannattaa – yksi sijoitettu euro tulee takaisin viisin- tai jopa kuusinkertaisena.

Me vietämme merkittävän osan elämästämme työtä tehden tai siihen valmistautuen – tarkastelee merkittävyyttä joko valveillaoloajan tai eliniän näkökulmasta. Näin ollen ei ole ”ihan sama” miten tuona aikana voidaan. Työhyvinvointi heijastuu työn lisäksi myös sen ulkopuolelle – kotiin, kouluun, kaupanjonoon – niin hyvässä kuin myös huonossa. Kolikolla on jälleen se toinenkin puoli, sillä hyvinvointi työn ulkopuolella heijastuu ja vaikuttaa työhön – edelleen niin hyvässä kuin myös huonossa.

Aikuisina ihmisinä vastaamme omasta käyttäytymisestämme itse - aina ja kaikkialla. Käyttäytymisemme taustalla ovat kaikki se mitä olemme olleet, olemme nyt ja mitä tulevaisuudessa haluamme olla – potentiaalimme. Kukin meistä voi muuttaa vain itseään – siihen tarvitaan halun ja tahdon lisäksi konkreettisia tekoja.

Halua, tahtoa, ajatuksia sekä ideoita meillä on, joten on aika konkreettisten tekojen. Ota yhdestä hyvinvoinnin ajatuksestasi kiinni ja toimi. Aloitteen tekeminen ei katso arvoa, asemaa, titteliä, ikää, sukupuolta tai roolia – oli kyseessä hyvinvointi töissä tai sen ulkopuolella.  Ehkäpä kliseinen esimerkki on paikallaan ärsyttämään meidät liikkeelle: milloin olet edellisen kerran kiittänyt työkaveriasi ja osoittanut arvostavasi hänen työtään? Entäpä vastaava uhkarohkea toiminta kotona tai siellä kassan jonossa?

Jos Innostuksen luominen, Luottamuksen rakentaminen, Oppimisen mahdollistaminen ja Arvostuksen osoittaminen onnistuu kotona, niin onnistuu se myös työpaikalla – vai miten päin se nyt meni. Niin tai näin - ILOA muodostaa työhyvinvoinnin  kulmakivet eikä varmasti ole sinulta pois sen tukeminen saati tekeminen.

Voimia ja kärsivällisyyttä meille kaikille hyvinvointia lisäävien tekojen säännölliseen toteuttamiseen niin töissä kuin sen ulkopuolellakin. Ja muistathan, että aitoutta ei määrällä ja laajuudella mitata J

 

Jarno Kelo
Asiakkuuspäällikkö, valmentaja
Deep Lead Oy