Saija Atrava: Yt ei tartu

16.9.2016


Monessa yrityksessä on viime aikoina käyty useita yt-neuvotteluja joiden vaikutus on näkynyt koko työyhteisössä epävarmuuden lisääntymisenä. Neuvottelujen ollessa käynnissä, moni miettii miten yt:n alaisena olevaan työkaveriin pitäisi suhtautua.    

Pitäisikö kysyä miten neuvotteluissa menee?  

Kysynkö miten hän jaksaa?  

Kokeeko hän sen positiivisena eleenä vai ennemminkin uteluna henkilökohtaisista asioista?  

Mitä jos aiheutankin kysymyksilläni tunteenpurkauksen ja lisään pahaa oloa vaikka tarkoitus oli hyvä? 

Entä jos näen työkaverin selkeästi voivan huonosti, miten silloin pitäisi toimia? 

Mitä jos hän ei haluakaan apuani vaan loukkaantuu ja kokee että puutun asiaan joka ei minulle kuulu? 

Neuvotteluihin osallistuminen on aina iso stressitekijä kaikille osapuolille, vaikka työnantajan suunnitelmiin ei liittyisikään henkilöstön vähentämistarvetta.  

Olen kuullut yt-neuvotteluissa mukana olleilta kommentteja, että joskus muut kollegat alkavat karttaa yt:n piirissä olevia eivätkä halua joutua heidän kanssaan juttusille. Ehkäpä peläten että keskustelu ohjautuu yt-neuvotteluihin ja sitä kautta ikäviin ja vaikeisiin asioihin.  

Yt-neuvottelussa mukana olevalle työkavereiden tuki on kuitenkin tärkeämpää kuin koskaan, ja eristäminen työyhteisöstä on pahinta mitä siinä tilanteessa voi tehdä. Muutokset on kaikkien helpompi hyväksyä jos normaali arki jatkuu kuten ennenkin, ja kaikkien kanssa voi jutustella normaalisti. 

Keskustelun ei tarvitse ohjautua yt-neuvotteluihin lainkaan ellei henkilö itse niin halua. Jos neuvotteluista kuitenkin tulee puhetta, tärkeintä on kuunnella työkaverin tuntemuksia ja yrittää olla tukena. 

Kaikista neuvotteluihin liittyvistä asioista ei neuvotteluissa mukana olevilla ole mahdollista puhua. Neuvottelujen koskiessa useampaa ihmistä, toisen henkilön työsuhteeseen vaikuttavia asioita ei saa kertoa eteenpäin. Siksi ei aina voi kertoa vain itseäänkään koskevista asioista koska ne saattavat vaikuttaa myös muiden tilanteeseen, tai paljastaa asioita jotka koskevat myös muita. Siksi on hyvä antaa työkaverin kertoa itse mitä neuvottelujen kulusta haluaa ja pystyy kertomaan. Tärkeintä on kuuntelu. 

Loppukommenttina siis: 

Kanssakäyminen yt-neuvotteluille altistuneen henkilön kanssa on täysin turvallista, tartuntavaaraa ei ole.  

 

Saija Atrava
Luottamusmies
Lindström Oy

 

Saija Atravan kuvasi valokuvaaja Markus Sommers