Mirja Suhonen: Hyvinvointi koostuu monista asioista

18.10.2016


Työyhteisön hyvinvoinnista, työilmapiiristä ja organisaatiokulttuurista puhutaan nykyisin niin tutuilla kuin toreillakin. Yhä paremmin tiedostetaan, että hyvä työilmapiiri ja rakentava kulttuuri ovat avain työssä jaksamiselle ja myös yrityksen menestymiselle. Tuottavuus nousee, kun ihmiset voivat hyvin ja tekevät työnsä sitoutuneesti, hyvillä mielin. Meistä itse kukin voi omalta osaltaan olla parantamassa hyvinvointia työpaikoillamme. Ilmapiiriä huonontaa muun muassa työpaikkakiusaaminen, epäasiallinen käytös ja ylipäätään ihmisten huono kohtelu. Ne ovat omiaan viemään työmotivaation alas. Tokkopa huono fiilis lisää innovatiivisuutta ja tuotteliaisuutta. Pahimmillaan sairastavuustilastot kertovat omaa kieltään huonon ilmapiirin yrityksissä.

Professori Liisa Keltikangas-Järvinen on sanonut: ”Ennen kuin kiusaaminen voi tapahtua, pitää olla se suuri joukko, joka taputtaa käsiään tai vähintään kääntää päänsä ja antaa kiusaamisen tapahtua.” Emme varmaankaan halua olla mukana tuossa suuressa joukossa taputtamassa käsiämme. Emme halua olla lisäämässä työkaverin tai lähiyhteisön pahoinvointia aiheuttamalla heille huonoa oloa omalla käytöksellämme. Joskus se on kiinni siitä, että muistetaan tervehtiä aamulla ensi kertaa tavatessamme.

Paitsi kiusaamisella, työkaverin olon voi tehdä tukalaksi konkreettisin tavoin kuten liiallisella hajusteiden käytöllä. Moni kärsii hajusteallergiasta tai on yliherkkä hajusteille eli reagoi niihin voimakkaasti. Hyvä tilaisuus huomioida hajusteyliherkät on osallistua työpaikalla Allergialiiton Tuoksuton viikko -kampanjaan. Sitä vietetään vuonna 2016 kahden viikon aikana, 31.10. - 13.11.

 Arvioiden mukaan väestöstämme 10 – 40 % kärsii tuoksuyliherkkyydestä. Oireet vaihtelevat ja ovat hyvin moninaisia: nenän vuotamista, ihon punottamista etenkin kasvoilla ja kaulalla, hengenahdistusta, yskää, päänsärkyä, pahoinvointia, uupumusta, sydäntykytystä ja keskittymiskyvyn heikkenemistä

En ole hajusteita kiellon kannalla. Toki haluan olla myös edistämässä työllisyyttä ja etenkin kotimaisen kosmetiikkateollisuuden menestymistä. Mutta tuoksut voidaan valita tilanteen mukaan ja muistaa kohtuus tässäkin asiassa. Pieni ripaus ja mieto tuoksu riittää työpäivänä, juhliin ehkä hiukan enemmän. Näin voimme parantaa tuoksuyliherkän työkaverin elämänlaatua ja samalla olla rakentamassa toiset huomioon ottavaa, välittämisen ilmapiiriä.

Mirja Suhonen
työehtosihteeri
TEAM Teollisuusalojen ammattiliitto