Pirkko Mäkinen: Yks näitä

7.12.2011


Luin Työhyvinvointikorttikoulutuksen palautteita. Hymy levisi kasvoilleni. Tämän palautteen muistan pitkään.

Paperissa luki: ”Ajattelin ensin, että tämä on taas yks näitä. Yllätyin todella positiivisesti. Innostuin kaikesta, jaksoin virkeänä koko päivän.” Tunsin, että olimme tehneet hyvän työpäivän osallistujien kanssa.

Työturvallisuuskeskus on järjestänyt keväästä lähtien Työhyvinvointikorttikoulutuksia. Ensin pilotoimme ja kesän jälkeen aloitimme varsinaiset koulutukset sekä kouluttajien koulutukset. Saimme tämän tehtävän työmarkkinajärjestöiltä työurakeskustelun myötä. Korttikoulutuksesta haluttiin yksi työhyvinvoinnin edistämisen väline työpaikkojen käyttöön.

Koulutuksen teemat ovat kaikkia työpaikkoja koskettavia. Tavallisia arjen asioita, joita tarvitaan työhyvinvoinnin rakennusaineiksi. Käsitellään johtamista, osaamista, työoloja, työyhteisön toimivuutta, terveyttä ja työkykyä. Tuttuja teemoja. Joku sanoi, että johan noista puhuttiin aikaa sitten, kun mietittiin työolojen kehittämistä. Niinpä. Miksi sitten puhutaan yhä? Ja edelleen haetaan työhyvinvoinnista ratkaisua kestäville työurille.

Työhyvinvointikorttikoulutus haluaa saada aikaan toimintaa, työhyvinvoinnin tekoja. Yksi koulutuspäivä voi nytkäyttää liikkeelle. Mutta liike pitää saadaan jatkumaan. Johtamisella ja sitoutumisella hyvä päivä ei jää puheeksi. Yhteistyöllä ja -tahdolla kaikki voivat osallistua tekoihin omassa roolissaan.

Mieleen jäi myös toinen palaute. ”Tästä on hyvä jatkaa. Sain ideoita asioiden eteenpäin viemiseksi”. Valmista ei voi tuoda ulkoa, mutta onneksi eväitä voi laittaa jakoon.

 

Pirkko Mäkinen

Asiantuntija

Työturvallisuuskeskus