Teppo Suikkari: Hyvä pomo, parempi mieli?

14.12.2011


Itse olen tietenkin sitä mieltä, että eräs kotimainen elintarvikealalla toimiva yritys omaksui idean omaan sloganiinsa tuosta kirjoittamastani otsikosta. Olen tietysti myös sitä mieltä, että ajatus, mitä paremmin työpaikan esimiehet on koulutettu, sitä paremmin työntekijät voivat, on minun omaa keksintöani.

Olen työskennellyt samassa työpaikassa 21 vuotta. Joitakin vuosia sitten silloinen tehtaan johto teki päätöksen, että minusta tehdään tehtaan turhin työmies. Olin touhunnut painokoneen hoitajana ja huoltoasentajana ja ohessa myös työsuojeluvaltuutettuna lähes kymmenen vuotta. Olin joko niin huono huoltoasentaja tai sitten niin hyvä työsuojelumies, että minusta tehtiin ympäristö-, terveys- ja turvallisuustyöntekijä. Nykyään olen siis työsuojeluvaltuutettu, enkä tee muutenkaan yhtään mitään.

Uudessa hommassa otin alusta asti sellaisen asenteen, että paras tapa vaikuttaa työntekijöiden oloihin ja hyvinvointiin on auttaa työnantajaa kaikin tavoin niin, että tämä noudattaa lakeja ja asetuksia, sekä omaksuu muualla hyviksi havaittuja käytäntöjä. Minusta tämä tarkoitti ja tarkoittaa esimerkiksi sitä, että kaivelen johonkin asiaan liittyviä pykäliä ja esimerkkejä valmiiksi paketiksi työnjohtajalle, jolloin hän voi keskittyä siihen hommaan mihin häntä minusta eniten tarvitaan, eli käytännön esimiestyöhön. Minä siis hommaan esimiehelle työkaluja, joilla hän voi tehdä ainakin minun mielestäni työnsä paremmin.

Työnantaja oli jo aloittanut erään esimiesvalmennusprojektin kun Hyvää huomenta - Hyvää huomista -hanke lanseerattiin. Tehdaspäällikkö päätti että meiltä lähdetään tällä projektilla mukaan hankkeseen ja perustutti sitä varten pienen työryhmän. Ydinporukka on toimihenkilöiden työsuojeluvaltuutetun, työntekijöiden pääluottamusmiehen, työnjohtajan ja oikean työmiehen muodostama ryhmä, jota tukee sitten käytännön toteutuksissa EHS-tiimin jäsenet. Homma aloitettiin teetättämällä henkilöstöllä pikainen hyvinvointikysely, joka uusitaan esimiesvalmennusprojektin jälkeen noin vuoden kuluttua.

Jään innolla odottamaan, että onko oikeasti niin kuin kuvittelen. Jos esimiehiä valmennetaan, lisääntyykö työntekijöiden hyvinvointi?

 

Teppo Suikkari
Työsuojeluvaltuutettu, työntekijät
Kouluttaja, EHS
Medisize Oy