Jaana Neuvonen: Työhyvinvointiprojekteissa on ryhdytty tuumasta toimeen

2.1.2012


Yritysprojektivaiheeseen ilmoittautumisen loppusuoralla hienointa on ollut ennen kaikkea kokea kuinka kemianteollisuuden yritykset ovat tarttuneet toimeen ja lähteneet kehittämään yhteistyössä työhyvinvointia työpaikoilla.

Lounastauko on yksi merkittävimpiä ihmiskunnan keksintöjä! Kehon energiatason ylläpitämiseksi se on ehdoton, mutta yhtä paljon saan siitä mielen energiaa. Nautin hyvistä keskusteluista ja yhteisistä pohdinnoista ja kuinka kollegat osaavatkin pukea sanoiksi mietteitään ja elämän totuuksia. Tänään ystäväni kertoi vuorovaikutuksen vaikeudesta ja totesi, että vuorovaikutukseen tarvitaan yleensä enemmän kuin yksi ihminen. Kuinka totta! Vuorovaikutuksessa vaikutamme vuorollamme toisiimme ja kehitämme sitä kehittämällä itseämme.

Hankkeen tavoitteet ovat muuttuneet vuorovaikutuksessa konkreettisiksi teoiksi yritysten omista tarpeista lähtöisin. Työhyvinvointia on lähdetty kehittämään kuvaamalla yritykseen työhyvinvoinnin mallia ja mittareita yhteensä kymmenessä projektissa, henkilöstön osaamisen ja vuorovaikutuksen kehittämiseen tähtää kahdeksan yritysprojektia, työuria pidennetään perehdyttämisellä ja ikäjohtamisella yhteensä kuudessa yritysprojektissa, sairastavuutta vähennetään luomalla varhaisen välittämisen ja korvaavan työn malleja seitsemässä yritysprojektissa. Kaikki edellä mainituilla projekteilla on välillinen vaikutus tuottavuuden lisäämiseen, mutta tämän lisäksi neljässä projektissa keskitytään laittamaan pelisäännöt ja työprosessit kuntoon, aktivoimaan aloitetoimintaa tai tutkimaan uusia työaikaratkaisuja.

Hankkeen näkökulmat hyvä johtaminen, toimiva työyhteisö, innostus työhön ja osaamisen kehittäminen ja kaiken keskiössä yhteistyö näkyvät projektien nimissä: Esimies- ja johtamistoiminnan kehittäminen, Labran toimintatavat ja työprosessit yhdessä kuntoon, Innostus työhön ja Perehdyttämisen ja osaamisen toimintojen kehittäminen työyhteisössä. Odotan innolla huhtikuun puolessa välissä järjestettävää seminaaria, jossa yritysprojektiryhmät kokoontuvat yhteen, keskustelevat ja jakavat toisilleen uusia ideoita ja näkökulmia.

Uuteen vuoteen sen tuomiin uusiin haasteisiin lähden uteliaana ja täynnä innostusta. Tuntuu merkitykselliseltä työskennellä alalla, jossa teemme hyviä tekoja. Give me five eli heitä ylävitonen!

Jaana Neuvonen
projektipäällikkö
Hyvää huomenta - Hyvää huomista