Anu Moilanen: ”Ennakoivaa kunnossapitoa” henkilöstölle

11.1.2012


Varhainen välittäminen ja oikeaan aikaan tehtävät työhyvinvointia edistävät toimenpiteet ovat avainasemassa hyvän ja toimivan työyhteisön kehittämistyössä. Voimavarat kohdistetaan tällöin ennaltaehkäisyyn eikä liian pitkälle edenneisiin ongelmiin ja niiden korjaamiseen. ”Pidetään mopo mieluiten ajokuntoisena kuin varikolla huoltoa odottamassa”

Tuotantolaitoksissa, joissa on runsaasti laitekantaa vuorokauden ympäri käytössä ja tuottavuus yhä enemmän tapetilla, ennakoiva kunnossapito on noussut erityisen tärkeään rooliin. Säännöllisesti ja ammattitaitoisesti tehty ennakoiva kunnossapito varmistaa tehokkaamman toiminnan ja samalla laitteiden käyttöikä pitenee. Järjestelmällisesti ja jatkuvasti mittaavan kunnonvalvonnan ansiosta koneiston viat eivät ehdi kehittyä vaurioiksi.

Edellä mainitut tosiasiat pätevät yhtälailla ihmisiin. Mekin tarvitsemme huoltoa ja miksi emme satsaisi enemmän resursseja nimenomaan ennakoivan huollon puolelle?

Ennakoivaa kunnossapitoa täytyy kohdentaa sekä fyysiselle, henkiselle että sosiaaliselle puolelle. Toisin sanoen pidetään fyysinen kunto hyvällä tasolla ja jaksetaan siten myös henkisesti paremmin. Lisäksi etsitään ja tunnistetaan työyhteisössä ne kipupisteet, jotka eniten aiheuttavat henkiselle ja sosiaaliselle puolelle kuormitusta ja reagoidaan niiden vähentämiseksi tai poistamiseksi. Tähän tunnistamistyöhön ja korjaaviin toimenpiteisiin tarvitaan työyhteisön jokaista tekijää.

 

Anu Moilanen
Henkilöstöpäällikkö
CP Kelco Oy