Katja Auvinen: Käärmettä pulloon vai työhyvinvointia eteenpäin?

8.2.2012


PCAS Finland Oy:llä käynnistettiin työhyvinvoinnin edistämishanke otsikolla ”Perehdyttäminen paremmaksi”. Projektiryhmä saatiin kokoon helposti, koska asia koettiin tärkeäksi. Mutta kun tuli konkreettisten toimenpiteiden aika, vaivannäköön ei tuntunutkaan irtoavan resursseja, innostuksesta puhumattakaan. Miksi työhyvinvoinnin kehittäminen on kuin ajaisi käärmettä pulloon?

Työhyvinvointi on meillä PCAS:llä ollut usein puheenaiheena. Työhyvinvointia pitäisi jokaisen mielestä parantaa. On kuitenkin vaikeampaa nähdä, mistä tekijöistä työhyvinvointi koostuu. Ja ehkä vieläkin vaikeampaa on huomata erilaisten kehitys- ja tukitoimien vaikutusta asiaan. Yhden asian – esimerkiksi perehdyttämisen - kehittäminen kun vaikuttaa hitaasti ja mutkan kautta, eikä yhteyttä ole aina helppo havaita.

Perehdyttämisen parantaminen meillä toteutuu usean toimenpiteen summana. Perehdytysohjelmia tarkastellaan osastoittain, ja yksi osasto on jo lähtenyt pilottina työtä tekemään. Muita pitää vielä kannustaa pontevammin. Työnopastajille tarjottavaan koulutukseen on ilmoittautunut kaksi henkilöä, kun tavoite oli viisi. Toivottavasti ensimmäisten hyvät kokemukset kannustavat toisia koulutukseen. Uusille henkilöille jaettavan yleisinfon päivittäminen on vielä suunnitelma-asteella, mutta sekin saadaan varmasti kevään aikana toteutukseen saakka.

Ehkä kaikilla muilla projektiin osallistuneilla yrityksillä on alku ollut sujuvampaa, työ on edennyt ja vaikutukset jo näkyvät. Jos kuitenkin jollain muullakin on ollut alussa hankalaa, haluan kannustaa ja hieman jopa lohduttaa. Lopputulokset voivat meilläkin olla loistokkaita, vaikka alku vaatii hieman eteenpäin potkimista.

 

Katja Auvinen
Henkilöstö- ja IT-päällikkö
PCAS Finland Oy