Kari Mäkelä: Kiitoksen aika

20.11.2017


Tein ensimmäisen kirjoitukseni tälle palstalle 6.9.2011. Elettiin Hyvää huomista -hankkeen alkuaikoja. Otsikkoni oli ”Arvot ja myönteinen ajattelu”. Nyt jäädessäni pian eläkkeelle on viimeisen tuumauksen aika. Työuran tässä vaiheessa vääjäämättä tulee tilanteita, joissa taakse jäänet työvuodet vilisevät lyhempinä tai pitempinä katkelmina mielessä. Millainen on tuntemus näiden filmikatkelmien jälkeen? Tuottavatko ne kielteisiä vai myönteisiä tuntemuksia? Mitkä asiat näihin fiiliksiin vaikuttavat?

Yksi tärkeä asia minulle on, että olen saanut tehdä monipuolisia töitä. Vaikka työvuosia Kemianliitossa ja TEAM-liitossa on jo lähes 33 vuotta, on koko ajan ollut uusia haasteita ja tehtäviä. Koen olleeni myös tärkeällä asialla ihmisten turvallisuuden ja hyvinvoinnin edistämisessä. Olen saanut olla terve enkä ole joutunut tapaturmiin. Tukena on ollut rakkaat: vaimo Tuula sekä tyttäret Heidi ja Oona.

Tutkaillessani näitä myönteisen fiiliksen tekijöitä ei voi olla syvästi tuntematta myös työkavereiden ja yhteistyökumppaneiden merkitystä. Haluaisin kaikki teidät mainita nimeltä, mutta eihän tämä blogitila anna siihen mahdollisuutta. Haluaisin myös teidät kaikki erikseen kätellä ja kiittää sanoilla: Olet ollut minulle tärkeä ihminen; minun hyvinvointini tekijä.

En kaipaa aina ihmisiä ympärilleni. Yksinäisyys on monesti auvoisaa. Kuitenkin, kun kuvittelen näitä työvuosiani ilman kaikkia niitä kohtaamisia, juttutuokioita, väittelyjä, virallisia kokouksia, palavereita ja leppoisia illanistujaisia hyvien tyyppien kanssa, olisi työelämä vain tyhjä laatikko. Varmaankin tämän tajuaa parhaiten nyt, kun useimmat näistä kontakteista vääjäämättä katkeavat.

Ehkä merkittävä työhyvinvoinnin tekijä olisikin, jos muistuttaisimme itseämme joka päivä, jo ennen eläkekynnystä, ympärillämme olevien ihmisten merkityksestä omalle hyvinvoinnillemme. Työhyvinvointiin vaikuttavat monet tekijät ja sitä voidaan kehittää monin tavoin. Olisiko kaiken kivijalka kuitenkin ihmisten kohtaaminen? Voisimmeko aloittaa oman hyvinvointimme edistämisen kohtelemalla kaikkia ihmisiä kunnioittavalla ja lempeällä otteella? Kutsuisin tätä periaatetta myönteiseksi kohtaamiseksi. Tehdään myönteisyydestä arvo. Äkkipikaisena ihmisenä tiedän, että aina se ei ole helppoa. Mutta yritetään.

Suuret kiitokset hyvät ihmiset, joiden kanssa olen saanut työskennellä!

Toivotan menestystä Hyvää huomista -hankkeelle ja työhyvinvoinnin kehittämiselle työpaikoilla.

 

Kari Mäkelä
Työympäristösihteeri

TEAM Teollisuusalojen ammattiliitto ry