Sami Nikander: Omalla hyvinvoinnilla entistä laadukkaampaa palvelua

29.2.2012


Hyvinvoiva henkilöstö pystyy vastaamaan jatkuvasti haastavammaksi muuttuvan työelämän koukeroihin tuottaen samalla monipuolisempaa ja laadukkaampaa palvelua asiakkailleen. Tätä tukemaan polkaisimme käyntiin oman projektimme, joka kantaa nimeä ”Oman hyvinvoinnin malli”.

Meillä Kemianteollisuus ry:ssa osa tekee päivittäisen työnsä enimmäkseen toimistolla, mutta useampien työtehtävät vievät lähes päivittäin toimiston ulkopuolelle, monesti vieraille maille. Näin organisaatiomme työsuojelupäällikön näkövinkkelistä katsottuna sekä paikallisesti että globaalisti toimiva työyhteisömme muodostaa mielenkiintoisen haasteen, oli kyseessä sitten henkilöstömme työsuojeluun , -turvallisuuteen, terveyteen tai laajemmin ottaen työhyvinvointiin liittyvät kysymykset. Mutta haasteethan on tehty voitettaviksi ja tämä Hyvää huomenta – Hyvää huomista -projekti istuu jokapäiväiseen työhyvinvointityöhömme kuin nenä siihen kuuluisaan päähän.

Keväällä 2011 tehdyn henkilöstökyselymme tulosten tulkinnan yhteydessä kirkastimme porukalla keskeisimmän työhyvinvointihaasteemme, nimittäin miten hallita suurta työmäärä kuitenkaan ylikuormittumatta. Ei varmaankaan kovin omalaatuinen haaste nykypäivänä? Emme voi aina vaikuttaa tehtäviemme määrään, mutta omasta hyvinvoinnista huolehtiminen auttaa suoriutumaan tehtävistä mahdollisimman hyvin. Ja hyvinvoinnin kohentuminen toki näkyy ja tuntuu myös muualla kuin työssä!

Syksyn projektiseminaari antoi runsaasti ajatuksia ja perustimme projektiryhmän työstämään omaa projektiamme. Jämäkällä ohjauksella, selkeällä aikataulutuksella ja hymyssä suin vedetty ryhmä sai ehdotuksensa valmiiksi viime vuoden lopulla. Oli ensimmäisen haasteen aika eli johdon tuen varmistaminen. Siinä ei paljoa myyntityötä tarvittu. Meidän ikioma Hyvää huomenta – Hyvää huomista –projektimme, ”Oman hyvinvoinnin malli”, oli valmis esiteltäväksi koko organisaatiolle. Tämäkin myyntityö meni hyvin, käytännössä koko organisaatio on mukana. Oli tullut aika potkaista projekti käyntiin.

Helmikuu menee alkutilannekartoituksessa (kuormitusmittaukset ja henkilökohtaisten kehityssuunnitelmien laadinta).  Kukin siis valitsee itse, miten ja millä keinoin oma hyvinvointi parhaiten kohenee. Henkilökohtaisten tavoitteiden toteutumisen varmistamiseksi perustamme sparrausryhmiä eri hyvinvoinnin osa-aihealueille (mm. paremmat unet, liikunta, aivobic, kulttuuri, ajankäytön hallinta). Yksin ei siis tarvitse yrittää. Keskeisessä osassa on luonnollisesti edistymisen seuranta, mittaaminen. Mittareita meillä ovat vuosittain toistuvat henkilöstökyselyt, projektin fiilismittarit, suunniteltujen tavoitteiden toteutuminen, kuormitusmittauksen seurantamittaus ja tietenkin sairauspoissaolojen kehitys.

Olemme matkan alussa, pääsemmekö maaliin eli otsikon väittämään? No, totta kai pääsemme, sen varmistaa omaan hyvinvointiinsa sitoutunut porukkamme! Uskon, että projektin myötä työyhteisömme jäsenet pystyvät hallitsemaan työtehtävänsä aiempaa paremmin, toimimaan tehokkaammin ja toinen toisensa osaamista hyödyntäen, tuottaen samalla entistä laadukkaampaa palvelua asiakkaillemme, hymyssä suin. Ja kaiken varmuudeksi me tietenkin varmistamme maaliin pääsyn vuoden 2013 asiakastyytyväisyydellä...

 

Sami Nikander
Työsuojelupäällikkö
Kemianteollisuus ry