Tiina-Mari Monni: Havaintoja turvallisuuskulttuurin kehittämisestä

9.4.2018


Monet jo paljon työturvallisuudessa aikaansaaneet työpaikat hakevat seuraavaa tasoa turvallisuuskulttuurissa. Oivallus löytyy arkisista asioista, kuten johtamisesta ja yhdessä tekemisestä.

Yrityksiä ovat seuraavalle tasolle tuupanneet monet asiat. Jossain sytykkeenä kehittämiselle ovat olleet asiakkaat, jotka ovat vaatineet parempaa turvallisuuden tasoa. Toisaalla se on ollut toimitusjohtajan herääminen siihen, että kollegoiden firmoilla on tapaturmataajuus selkeästi pienempi kuin meillä. Ja jossain kehitys syntyy uuden omistajan vaatimuksesta tai konsernin muiden yksiköiden tasolle pääsemisen tavoitteesta. Yhteistä näissä yrityksissä on kuitenkin se, että työturvallisuuteen on investoitu, annettu resursseja. Työturvallisuudesta tulee osa bisnestä.

Kävin maaliskuussa tutustumassa japanilaiseen työelämään ja turvallisuusratkaisuihin. Turvallisuutta kehitetään siellä paljon tekniikka edellä. Japanissa on satsattu paljon myös työntekijöiden turvallisuuteen. Yhdellä yhteisellä työpaikalla joka-aamuisen toolbox meetingin aluksi jumpattiin. Sen jälkeen eri firmojen edustajat kertoivat päivän työt ja niihin liittyvät turvallisuusriskit. Lisäksi omassa tiimissä pohdittiin kunkin henkilökohtaiset turvallisuushuomiot tulevissa tehtävissä.

Japanissa kaivattiin keinoja johdon ja esimiesten työturvallisuuteen sitoutumiseen. Tuttua se on täällä meilläkin, vaikka johdon sitoutumisesta puhuminen alkaa olla kulunut mantra. Uuden johtajan mukanaan tuoma turvallisuuskulttuuri on yksi keino nostaa työpaikka uudelle tasolle. Myös niissä yrityksissä, joissa on jämähdetty ”toimialan yleiselle tasolle”.

Kulttuurin kehittyminen vaatii lisäksi sen, että sitä kehitetään yhdessä koko porukalla.

Mitä oivalluksia sinun työpaikaltasi löytyy? Voitte pohtia niitä kansainvälisen työturvallisuuspäivän kampanjamateriaalimme avulla.

https://www.nollis.fi/uutiset/nolla-on-yhteinen-asia-keskustelkaa-turvallisuus-ja-ty%C3%B6hyvinvointiasioista-materiaalin-avulla

Tai tule verkottumaan ja hakemaan ideoita kulttuurin kehittämiseen Kiss My Safety – Turvallisuus on oivalluksia -seminaariin www.ttl.fi/nollis18

 

Tiina-Mari Monni
Nolla tapaturmaa –foorumin johtaja
Työterveyslaitos