Otto Kanervo: Organisaatiomuutosten hintana ei saa olla työhyvinvointi

8.5.2012


Organisaatiomuutokset ovat arkipäivää suomalaisilla työpaikoilla. Näin kertoo Euroopan elin- ja työolojen kehittämissäätiön tuore työhyvinvointi -raportti. Viimeisen kolmen vuoden aikana seitsemällä kymmenestä suomalaistyöpaikasta on toteutettu organisaatiomuutoksia. Osuus on eurooppalaisittain korkea.

Suomalaisilla työpaikoilla onkin viime vuosina otettu käyttöön uusia prosesseja ja teknologioita, kuten raportti kertoo, mutta organisaatioita on uudistettu myös muilla tavoin. Tällä tarkoitetaan muun muassa toimintayksiköiden uudelleenjärjestelyjä sekä irtisanomisia. Lähes joka toisella työpaikalla on tehty molempia.

Työhyvinvoinnin näkökulmasta organisaatiouudistukset voivat olla hyväksi, kuten raportti antaa ymmärtää.  Ne voivat merkitä työntekijöille esimerkiksi entistä kiinnostavampia työtehtäviä sekä työskentelyä pienissä itsenäisesti toimivissa innovatiivisissa tiimeissä.

Mutta jatkuvat organisaatiomuutokset voivat johtaa työhyvinvoinnin näkökulmasta myös toisenlaisiin tuloksiin. Ammattiliitto Pron tuore työmarkkinatutkimus kertoo siitä, että toimihenkilöiden näkökulmasta monen suomalaisen työpaikan toiminta näyttäytyy ennakoimattomana.

Työpaikkojen yllä leijuu jatkuva määrittelemätön pelko muutoksista ja uhka työpaikkojen katoamisesta. Johdolla ei ole riittävästi tietoa henkilöstön työolosuhteista. Luottamus rakoilee. Työhyvinvointi ja työssä viihtyminen on puolittaista, koska työt, tehtävät ja vastuut on organisoitu huonosti. 

Uudistuminen on yrityksille usein elintärkeää, mutta työhyvinvointi on silti liian arvokas asia uhrattavaksi jatkuvien organisaatiomuutosten edessä.

 

Otto Kanervo
Tutkija
Ammattiliitto Pro 

Lisätietoa:

http://www.eurofound.europa.eu/publications/htmlfiles/ef1182.htm