Petra Kannonkari: Uuden vuoden lupaukset

8.1.2013


Hyvää uutta vuotta kaikille Hyvää huomista -sivuston lukijoille! Vuoden vaihteen myötä Hyvää huomista -hankkeessa keskitytään parantamaan kemianteollisuuden työpaikkojen hyvinvointia paneutumalla varhaiseen välittämisen malleihin.

Selvitämme minkälaisia varhaisen välittämisen malleja on olemassa, miten sellaisen voi työstää yrityksessä tai miten olemassa olevaa mallia voisi kehittää paremmaksi. Välitämme tietoa hyvistä malleista, käytännöistä ja yhteistyömahdollisuuksista. Herätämme keskustelua varhaisen välittämisen tärkeydestä osana yrityksissä tehtävää työhyvinvointityötä.

Seuraathan siis hankkeen sivuja tänäkin vuonna, ja vinkkaat kollegalle tai yhteistyökumppanille hankkeestamme. Hyvää huomista -hankkeen kolme aiempaa vuotta ovat todistaneet, että yhdessä tekemällä huominen on parempi!

Vuodenvaihteessa tulee luvattua monesti asioita, joiden toteutus ontuu. Moni on aloittanut joulukilojen pudotuksen, kuntoilun tai lopettanut tupakanpolton monta kertaa (tunnustan itsekin osan näistä). Vuodenvaihteessa on jotakin taikaa, jonka vuoksi siihen ladataan niin paljon odotuksia uudelleenaloituksista ja muutoksista. Muutokset ja uusien asioiden toteuttaminen vaativat kuitenkin lupauksen lisäksi myös suunnitelmallisuutta, pitkäjänteisyyttä ja peräänantamattomuutta. Ja halua jatkaa muutoksen tiellä myös silloin, kun tie on välillä kivikkoinen.

Varhaisen välittämisen malli antaa yritykselle eväät huolehtia henkilöstöstään, myös niinä ei niin ruusuisina hetkinä. Mallin avulla työnantaja voi ennakoida ja hallita työkykyriskejä ja seurata henkilöstönsä hyvinvointia. Varhaisen välittämisen malli antaa tukea esimiehille ja henkilöstölle itsensä ja työkaverin huolehtimisesta. Varhaisen tuen malli on osa hyvin toimivan työyhteisön kulttuuria, välittämistä ja turvaverkkoa.

Lisää varhaisen välittämisen mallien hyödyistä kerromme hankkeemme sivuilla vuoden aikana. Seuraava Hyvää huomista -hankkeen seminaari Chembio-messuilla keskiviikkona 20.3.2013 klo 13-16. Tulethan mukaan!

Petra Kannonkari
projektipäällikkö, Hyvää huomenta - Hyvää huomista
assistentti, Kemianteollisuus ry