Vastuullisuuswebinaarit

Kemianteollisuuden kansainvälinen Responsible Care -ohjelma on teollisuuden pitkäikäisin vapaaehtoinen kestävää kehitystä tukeva ohjelma. Suomessa se on yli 20 vuoden ajan ohjannut kemianteollisuuden omaehtoista kehitystyötä. Lue lisää...

Henkilöstö voimavarana

Vastuullisuuswebinaarimme teemana 6.4.2017 oli Henkilöstö voimavarana – Osallistavalla kehittämisellä hyvinvointia ja tuottavuutta.

https://kemianteollisuus.adobeconnect.com/p6k5twm0hyf/?proto=true

Turvallisuusosaaminen - onko se kansalaistaito ja osa ammattitaitoa?

Mitä turvallisuusosaaminen on? Mitä sen pitäisi olla? Saako sitä koulun penkiltä - ja onko se riittävää? Miten voisimme yhdessä tehdä uusia avauksia ja oppia hyvistä käytännöistä? Onko osaamisen kehittäminen turvallisuuspalkinnon paikka?

26.10.2016

Turvallisuuskulttuurin kehittäminen yrityksissä

Miten turvallisuuden tekemisestä tulee osa jokaisen työpäivää ja osa ammattitaitoa? Yrityksen kokonaisvaltaisesta prosessiturvallisuuden kehityshankkeesta kertoo Jarmo Paulamäki, Borealis Polymers Oy:sta. Toisena esimerkkinä on järjestelmällinen henkilöstön prosessiturvallisuuden koulutus. Näitä kokemuksia ja tuloksia avaa Arto Arvola Bayer Oy:stä. Mukana myös kokemuksia kemianteollisuuden työturvallisuuden kummiverkostosta, joista kertoo Merja Vuori, Kemianteollisuus ry:stä.

Kohti parasta työhyvinvointia

Kohti parasta työhyvinvointia - Sisäistä motivaatiota tarvitaan. Miten motivaatio herätetään ja riittääkö se? Entä millainen on hyvä työelämä vuonna 2020? Webinaarin alustaa toimitusjohtaja Karoliina Jarenko Filosofian Akatemiasta. Esimerkin sisäisen motivaation kehittämisestä kemianteollisuuden tuotantotyössä esittelee henkilöstöpäällikkö Marja Ora Borealis Polymers Oy:sta. Mukana pohdinnoissa ovat myös Riitta Juvonen Kemianteollisuus ry:stä ja Kari Mäkelä TEAM Teollisuusalojen ammattiliitto ry:stä.

Vastuullisuustieto myyntiarvoksi

Vastuullisuuswebinaari 22.9.2015 kooste - Vastuullisuustieto myyntiarvoksi. Webinaarissa teemaa alustaa dosentti, TkT Jutta Nuortila-Jokinen. Mukana käytäntöjen pohdinnassa ja keskustelussa ovat myös Riitta Lempiäinen Motiva Oy:stä ja Sami Nikander Kemianteollisuus ry:stä.