Case Medisize

Puhalletaan yhteen hiileen

Medisize Oy:ssä avainsanoja ovat johtajuus ja yhteistyö. Vaikka työhyvinvoinnin on todettu olevan hyvällä tasolla, töitä tehdään koko ajan sen kehittämiseksi.

Lääkkeiden annostelulaitteita ja lääkeasettimia valmistavassa Medisizessä on vuosien saatossa koettu monia mullistuksia. Kun Perlos myi aikanaan yrityksen Ratokselle, elettiin kovia aikoja. Viimeisen omistajavaihdoksen myötä yrityksestä tuli Phillips Medisize.

”Meitä oli Kontiolahdella yritysprojektin alkaessa 330 ja nyt 355. Haluamme säilyttää työpaikat Itä-Suomessa ja lisätä niitä, joten meidän on pidettävä huolta osaamisestamme, kilpailukyvystämme ja työhyvinvoinnistamme”, ostajana toimiva työsuojeluvaltuutettu ja varapääluottamusmies Veli-Pekka Räsänen sanoo.


Nyt pärjätään

Medisize keskittyi yritysprojektissaan esimiesjohtamiseen. ”Tavoitteenamme on saada esimiehet toimimaan hyvän työyhteisön rakentamisen esimerkkeinä. Patruunatyyli ei nykymaailmassa toimi”, Räsänen toteaa.

Lähes koko Kontiolahden tehtaan tuotanto viedään maailmalle, jossa kilpailu on kovaa. Räsänen korostaa, että kilpailussa pärjääminen edellyttää yhteen hiilen puhaltamista.

Lähtökohdat pärjäämiselle ovat nyt varsin hyvät. ”Työhyvinvointi on tutkitusti hyvällä tasolla. Ihmiset viihtyvät ja ovat ammattiylpeitä. Vaihtuvuus on pieni ja työurat ovat pitkiä.”


Paljon hyvää

Hyvää huomista -vuoden aikana saatiin Räsäsen mukaan paljon hyvää aikaa. Ja paljon hyvää työtä tehdään myös jatkossa.

”Työhyvinvointikorttikoulutusta on järjestetty kaikille esimiehille sekä avainasemassa oleville henkilöille. Nostoihin liittyvä ergonomiakartoitus on meneillään, josta teetämme opinnäytetyön. Suunnitteilla on koko henkilöstöä kattava yksityiskohtainen työilmapiirikysely.”

”Olemme lisänneet työterveystarkastuksen yhteyteen Terveystalon Sante kyselyn, joka alkaa vuoden 2014 alusta. Olemme niin ikään selvittäneet uuden Tuottavuutta työhyvinvoinnilla -hankeen käynnistämistä vuonna 2014.”