Vastuullisuuswebinaarit

Kemianteollisuuden kansainvälinen Responsible Care -ohjelma on teollisuuden pitkäikäisin vapaaehtoinen kestävää kehitystä tukeva ohjelma. Suomessa se on yli 20 vuoden ajan ohjannut kemianteollisuuden omaehtoista kehitystyötä. Lue lisää...

Henkilöstö voimavarana

6.4.2017

Henkilöstö voimavarana – Osallistavalla kehittämisellä hyvinvointia ja tuottavuutta.

Turvallisuusosaaminen - onko se kansalaistaito ja osa ammattitaitoa? 

26.10.2016

Mitä turvallisuusosaaminen on? Mitä sen pitäisi olla? Saako sitä koulun penkiltä - ja onko se riittävää? Miten voisimme yhdessä tehdä uusia avauksia ja oppia hyvistä käytännöistä? Onko osaamisen kehittäminen turvallisuuspalkinnon paikka?

Turvallisuuskulttuurin kehittäminen yrityksissä

19.1.2016

Miten turvallisuuden tekemisestä tulee osa jokaisen työpäivää ja osa ammattitaitoa? Yrityksen kokonaisvaltaisesta prosessiturvallisuuden kehityshankkeesta kertoo Jarmo Paulamäki, Borealis Polymers Oy:sta. Toisena esimerkkinä on järjestelmällinen henkilöstön prosessiturvallisuuden koulutus. Näitä kokemuksia ja tuloksia avaa Arto Arvola Bayer Oy:stä. Mukana myös kokemuksia kemianteollisuuden työturvallisuuden kummiverkostosta, joista kertoo Merja Vuori, Kemianteollisuus ry:stä.

Kohti parasta työhyvinvointia

3.11.2015

Kohti parasta työhyvinvointia - Sisäistä motivaatiota tarvitaan. Miten motivaatio herätetään ja riittääkö se? Entä millainen on hyvä työelämä vuonna 2020? Webinaarin alustaa toimitusjohtaja Karoliina Jarenko Filosofian Akatemiasta. Esimerkin sisäisen motivaation kehittämisestä kemianteollisuuden tuotantotyössä esittelee henkilöstöpäällikkö Marja Ora Borealis Polymers Oy:sta. Mukana pohdinnoissa ovat myös Riitta Juvonen Kemianteollisuus ry:stä ja Kari Mäkelä TEAM Teollisuusalojen ammattiliitto ry:stä.

Vastuullisuustieto myyntiarvoksi

22.9.2015

Webinaarissa teemaa alustaa dosentti, TkT Jutta Nuortila-Jokinen. Mukana käytäntöjen pohdinnassa ja keskustelussa ovat myös Riitta Lempiäinen Motiva Oy:stä ja Sami Nikander Kemianteollisuus ry:stä.